Objednávky hovězích balíčků

Maso z poražených býků zpracováváme v mezidobí hlavní hospodářské sezóny, tj. od září do dubna. Zpracovatelské prostory s kontrolovanou teplotou nám sice umožňují zpracovávat maso během celého roku, chybí nám k tomu ale lidské zdroje.

Maso upravujeme do vakuových balíčků tak, jak bychom si ho přáli dostávat i my. A protože jsme sami jeho konzumenty, dáváme si na tom opravdu záležet. Zpracování vlastní produkce je na každé farmě tím nejkratším a nejpřirozenějším kontrolovaným potravním řetězcem. Od samého začátku zákazníci vidí, jak daný produkt vzniká. V našem případě od narozeného telátka sajícího mateřské mléko na pastvině, přes výkrm v moderní stáji a konče rozbouráním a zavakuováním svaloviny do finálních balíčků. Ty opět putují do chladicí komory, kde čekají na rozdělení do balíčků pro zákazníky. Balíček obsahuje vždy díl zadního masa, předního masa bez kosti a je doplněn o přední s kostí, ořezy a kosti na vývary a polévky.

Nedílnou součástí bourání masa jsou vnitřnosti využitelné v gastronomii. Omáčka z hovězího srdce ledvinky nebo uzený jazyk s křenovou omáčkou – no nezní to dobře?

Co balíčky obsahují?

Balíček obsahuje přibližně 1/3 zadního masa , 1/3 předního masa a v 1/3 je zastoupeno přední s kostí, ořezy a kosti na polévku.

Jakou velikost balíčků nabízíme?

Standardně nabízíme balíčky o velikosti 5 nebo 10 kg. Vše pečlivě zavakuujeme, aby neztratilo na kvalitě.

Jak probíhá odběr balíčků?

Odběr masa probíhá po telefonické domluvě přímo v prostorách farmy. Nezřídka se stává, že zákazník cestou k nám zjistí, že by chtěl ještě něco navíc a odváží si více, než původně zamýšlel.

Telefonické objednávky: +420 776 594 887
E-mailové objednávky: info@farmakuncovi.cz